OHRUBY ONE YEAR!

Met trots hebben wij OhRuby’s een jarig bestaan gevierd. Het was een mega druk jaar, en wij hadden nooit durven dromen dat OhRuby zo’n succes zou worden. Door jullie support en vertrouwen hebben wij kunnen doorgroeien als de leukste body candle store van Nederland. Het is elke keer weer een eer als ik van die lieve berichtjes ontvang hoe happy jullie zijn met de kaarsen. Wat mij het meeste ontroerd is de mooie leuke en grappige gesprekken ik er aan over houd met jullie als klant. JIJ BENT GOED ZOALS JE BENT.

Jij mag er zijn en je geliefd voelen om wie jij bent. Elke lichaam is prachtig! Ik hecht veel waarde aan de gesprekken met jullie, omdat ik zoals je misschien in mijn IG posts heb kunnen lezen, zelf struggles heb gehad met mijn lichaam, omdat ik vaak te horen kreeg dat ik te dun (mager) zou zijn, dat ik geen vorm had en dat ik een ielig voorkomen had. Ik was inderdaad petite maar gezond. Dit heb ik gehoord toen ik nog volgroeid op de middelbare school zat, tot aan mijn 22e. Maar toch tekent het je voor wie je nu bent.

ODE AAN JOUW PUURHEID

Als ode aan mij zelf en heel veel andere power vrouwen/mannen/gender neutrale beauty’s, staat OhRuby voor elk lichaam. Zo is mijn favoriete kaars bijvoorbeeld de petite lady. Klein maar fijn. Alles moet tegenwoordig perfect zijn en alles is gefotoshopt. Men heeft een eigen ideaal schoonheid beeld neergezet wat niet klopt. Social media is soms enorm misleidend. Gelukkig leven wij in 2021 en lijkt iedereen toch meer acceptatie te krijgen dat schoonheid ieders eigen puurheid is. OhRuby daarentegen is een reminder voor iedereen dat onze imperfecties perfect zijn. Niemand bepaald voor jou, dat hoe je er uit ziet mooi goed of slecht is. Zolang jij je maar goed in je eigen skin voelt, maar ook zelfs als je je shitty voelt ;)

IK STA ALTIJD AAN

Een webshop hebben betekend, altijd aan staan. s’avonds laat orders inpakken of gewijzigde orders aan passen, omdat je toch nog met die ene kleur kaars in je hoofd zit, en je die toch liever wilt hebben dan die roze kaars. Heerlijk, zo ben ik zelf dus ook.

START - UP

Op 21 Juli 2020 is ons idee ontpopt om een feministische kaarsen winkel op te richten, en op 30 Juli schreven wij ons in bij de KVK. Op dit moment was dit concept nergens te vinden en te zien in Nederland. Nog elke dag ben ik trots dat wij ons bedrijf hebben neergezet als the original der kaarsen in Nederland. Het is daarom ook gaaf om te zien dat klanten hierom terug blijven komen. Klanten weten het dat wij ons in het zweet hebben gewerkt om dit van de grond te krijgen. Het is een compliment te weten dat jullie ons vertrouwen en dat je je veilig voelt bij ons als klant.

KWALITEIT

Zoals je misschien hebt gelezen op onze website, zijn onze kaarsen gemaakt van gerecycled materiaal of oude leftovers van kaarsen. Wij vinden het als bedrijf heel belangrijk om mee te helpen aan een duurzamere wereld. Waarom grondstoffen verspillen als je ook iets kan her gebruiken. Uiteraard hergebruiken wij ook plastic, papier en dozen waar wij de bestellingen mee inpakken.


Ook staat kwaliteit van de kaarsen bij ons voorop. Je voelt ruikt en ziet aan onze candles dat ze met zorg en liefde zijn gemaakt. Of je de kaars nu voor de sier neer zet of hem aan steekt, wij doen er alles aan om de kaarsen zo goed mogelijk te maken, denk bijvoorbeeld aan de branduren. Ook zit er veel geduld in het maken van kaarsen, raffel je het af dan zie je het ook aan de kaars. De kleur en de wax laten wij zo mooi en goed mogelijk uitkomen met speciale uitharding tactieken Geduld is een schone zaak om zo maar te zeggen. Het geheim hoe onze kaarsen zo glad zijn zullen wij nooit weg geven, maar ik kan vertellen dat wij hier wel in uitblinken.

COLLABS


Wat ook een mijlpaal is geweest voor OhRuby is dat wij ook business to business doen. Zo lag ons merk ook in diverse winkels, zoals kleding winkels, schoonheidsspecialisten en concept stores. Onze naamsbekendheid is gegroeid mede door onze samenwerkingen met diverse winkels. Wij krijgen vaak de vraag of wij ook collaps doen. Nee dit doen wij niet, ons merk heeft zonder influencers meer bereikt dan toen wij in het begin met influencers werkten. Mochten wij met iemand willen samenwerken zullen wij diegene altijd zelf benaderen.

HOME STUFF & STRUGGLES 

Zo nu en dan zijn er ook andere accessoires te vinden op onze website, zoals interieur items beauty stuff en speciaal vormige kaarsen, kaartjes kettinkjes, alles waar jij blij van word, of waar jij iemand blij mee kan maken.
Ik vind het fantastisch mee te gaan met de trends, maar ik blijf vooral dicht bij mij zelf en loop niet mee met de crowd. Ik hoor van klanten dat ze het heel leuk vinden dat ik diverse items aanbied, dit is voor mij dan altijd een leuke uitdaging om, om de zoveel tijd een nieuw thema neer te zetten of waar op dat moment vraag naar is. De ene keer mand dat zich uit door leuke interieur items in de shop te zetten, en de andere keer komt het er op neer dat ik een limited edition ontwerp voor de kaarsen, denk aan bijvoorbeeld glitters of een cool marmeren effect op de kaarsen. Ondernemen hierin is altijd spannend, want ja soms blijf je zitten met een voorraad. De ene keer loopt een product storm en een andere dag lijkt niemand interesse te hebben. Soms dan zitten er dagen bij dat ik huilend voor mijn laptop zit, waarom zit het niet mee? Of slapeloze nachten omdat ik bang ben dat ik teveel van iets heb gemaakt of ingekocht. Ik heb zoveel geleerd van ondernemen en word elke dag een stukje wijzer. Mijn strategie is nu echt leef en laat leven. Vallen en opstaan. Spijt? Dat heb ik nooit, alleen als ik er niet van zou hebben geleerd. Ondernemen is een harde wereld, denk aan leveranciers die afspraken soms niet nakomen, veeleisende klanten, nieuwe ondernemers die je concept exact kopiëren, en je klanten bericht om bij hen te kopen. Ik heb nu zoiets van ik zie het maar als een compliment? Dit heb ik achter mij gelaten, omdat ik weet dat ons merk stevig staat! Iedereen weet inmiddels of wat jij neer zet oprecht is :) Ik ben zeer trots op dit bedrijf, als ik nadenk, is het ook eigenlijk bizar dat ik dit op mijn 23e allemaal al heb opgezet. Een goede motivatie om mijn bedrijf en wie weet andere bedrijven meer uit te breiden.

TEAMWORK!

Wij werken samen met een hardwerkend team, die passie hebben voor het maken van kaarsen. Daarbij als je een kaars bij OhRuby koopt, draag je een steentje bij om ons team te ondersteunen. (Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) Voor ik OhRuby begon was het een hele uitdaging het beste team te vinden, omdat ik wist dat ik het alleen niet aan kon met een fulltime job! Het was een hele zoektocht, maar toch willen wij niet settelen voor the best. Onze samenwerking gaat nauw samen en wij zijn ook regelmatig te vinden op de werkplaats waar onze kaarsen worden gemaakt. Wij hebben elke week contact en proberen wij regelmatig nieuwe ideeën uit.

TROLLEY DOLLEY EN KAARSEN FREAK! 

Zoals velen trouwe klanten weten heb ik een fulltime job als stewardess. Het vliegen in combinatie met een candle shop runnen is een ware passie. Doen wat ik leuk vind thuis, en dit op te vullen door mooie bestemmingen te bezoeken, is ook een onderdeel waar ik mijn inspiratie vandaan haal om OhRuby te laten zien. Natuurlijk brengt de onregelmatigheden van vliegen ook chaos met zich mee, het inpakken van de kaarsen en creatief bezig zijn hiermee brengt rust in mijn hoofd. Mijn hobby is mijn werk geworden :)

Zonder mijn lieve vriend had ik de drukte van de webshop niet aangekund. Hij helpt mij met de pakketten in te pakken en op de post te doen als ik een paar dagen weg ben voor werk. Het is soms hilarisch om te zien hoe hij als man mee denkt en af en toe niet vies is om de roze confetti over de orders te strooien om mij te helpen.

DEADLINES, VALLEN EN OPSTAAN


Afgelopen herfst en winter haalde we ons target en zaten wij ruim heen over de binnenkomende orders dan verwacht!
Ondernemen gaat met pieken en dalen, maar we hebben een heel goed resultaat neer gezet, al het harde werken lijkt haar vruchten af te geven. Wij zetten ons al weer schrap voor de aankomende herfst. Wij hebben gemerkt dat jullie het fijn vinden dat wij een grote voorraad hebben. Hier werken wij momenteel aan zodat wij helemaal ready zijn voor candle season. Het kaarsen seizoen brengt meer drukte met zich mee omdat iedereen gezelligheid en sfeer in huis wil brengen. De zomer konden wij iets relaxter door brengen door deze reden. Een wel gedwongen summer break om zo maar te zeggen :)

Uiteraard is het heel spannend om vanuit het niets te gaan ondernemen. Je vraagt je altijd af of het product wat je aanbied wel leuk genoeg is. Met een voldaan hart kijk ik terug op afgelopen jaar, en zit ik vol nieuwe energie om de webshop nog meer uit te breiden en zit ik vol nieuwe ideeën. Hopelijk is dit voor jou ook een inspiratie om te doen wat je leuk vind. Zolang jij achter je eigen ideeën staat kan jij alles wat je maar wilt bereiken :)

Liefs Ruby

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd